Safari Lofoten

Ulike tepper til hesten!

Det er så mye å velge mellom som hesteier, mange forskjellige hodelag, saler og tepper! Jeg tenkte derfor jeg ville fortelle deg om forskjellige dyner som du kan kjøpe, og spesielt disse 3 som jeg synes alle burde eie stalldekken!

Det er viktig å holde hesten varm nå når det er kaldt både når du er ute og sykler og i stallen. Jeg liker vanligvis å ha et rideteppe når jeg er ute i vinter, det som er så smart med dem er at det er en oppvarmingsfunksjon også når jeg er ute i skogen, men hesten fryser ikke beina mine heller! Det beste er også at de mottar kroppsvarme fra hesten og meg. Ellers kombinerer jeg også vanligvis en slik dyne med lag-på-lag. Den er super egnet for hele dager med utflukter og eventyr med hesten! Det kan være fint å ha en farge som passer hesten din, hvis du har en svart hest så er en lys farge fin, og omvendt! ridedekken

Nå kan dette passe bedre til høsten, men en regnfrakkhest er også et must! Det er aldri moro med en møkkete hest som du trenger å tørke. Det er imidlertid viktig å ikke la hesten stå ute utendørs hele tiden hvis det regner, da er det bedre å ha hesten i stallen i stedet. Med et regnteppe vil jeg si at det er litt det samme med farge, det er fint hvis teppet er synlig! Men det er selvfølgelig opp til alle, regndekken hest hvis du ikke synes det er fint, hopper du over det og kjører på ditt i stedet.

Sist, men ikke minst, synes jeg alle bør eie et teppe som hesten kan ha i stallen når den hviler. Dette fungerer også på beite og rett og slett når du ikke kjører på hesten eller når det regner. Det kan bli ekstra godt nå når det er kaldt ute og stallen ikke er så godt oppvarmet. Et stabilt teppe med litt ekstra varmeegenskaper som også får hesten til å se litt ekstra profesjonell ut på konkurranser og lignende! Det ser alltid hyggeligere ut å ha en hest med et teppe over, delvis slik at den ikke blir skitten, men også slik at den ser ensartet ut hos deg. Hvis du for eksempel har en marineblå jakke, er det veldig fint hvis hesten din også har samme farge!

Tagged on: